Produsele introduse pe piata

Antica Gelateria del Corso  l  Arthemia  l  Steriltom

 

Romania este situata in Europa Sud-Orientala, in nordul peninsulei balcanice. Cu o suprafata de 238391 kmp, este a 8-a tara europeana ca suprafata teritoriala. Populatia actuala este de 19,04 milioane de locuitori.

Conform datelor furnizate de INS (institutul National de Statistica) valoarea produsului intern brut in primul semestru al anului 2012 a fost de 248,6 miliarde de lei respectiv 56,6 miliarde de euro.

De peste 10 ani, Italia continua sa fie principalul investitor in Romania prin numarul de firme inregistrate situindu-se pe locul 7 la capitalul investit.

Intreprinzatorii italieni au fost printre primii investitori care au sesizat oportunitatile oferite de Romania in perioada care a urmat Revolutiei din 1989 cand tara a trecut la piata libera. Firmele italiene sunt astazi raspandite in toata tara cu concentrari mai mari in anumite regiuni ce au fost primele interesate de investitii straine. In randul acestora, este relevanta traditionala prezenta a intreprinzatori lor italieni in zona de sud-vest, in special in regiunea Timis, unde s-a reprodus miraculos un adevarat model provincial italian (peste 2600 de firme italiene si mixte in activitate).

In acest context in care operatorii din sectorul Ho.Re.Ca se confrunta cu o concurenta puternica si numeroasa, GranCrema reprezinta primul mare succes al lui Global Mirex, importator unic in Romania.