Produsele introduse pe piata

Arthemia

 

Kazahstanul este un stat transcontinental între Europa și Asia. Fluviul Aral e considerat în general ca frontieră între cele două continente. Cu o arie de 2.7 milioane de km2, Kazahstanul este a 9-a țară din lume ca mărime a suprafeței. Populația sa numară aproximativ 15.233.250 de locuitori. Din punctul de vedere al resurselor naturale, Kazahstanul e printre țările cu cea mai mare bogăție pe cap de locuitor din lume (cca 14.000 USD de PIB pe locuitor). Economia kazahă este în creștere constantă. Astfel, în cursul ultimului deceniu, PIB-ul a crescut de 8 ori (de la 17 miliarde de dolari la 146.5 miliarde).

În 1990 Kazahstanul și-a proclamat independența și doar în doi ani raporturile cu Italia s-au amplificat semnificativ. Pe 5 noiembrie 2009 a fost semnat un tratat de parteneriat strategic cu ocazia vizitei la Roma a președintelui Nazarbayev, ca bază pentru întărirea relațiilor economice între Italia și Kazahstan.

Astăzi, Italia este a doua țară exportatoare în Kazahstan, după Germania (dintre țările Uniunii Europene) și a șasea țară în absolut, cu peste 900 de miliarde de euro. Aceasta reprezintă peste 70% din totalul exporturilor italiene în zona Asiei Centrale, care s-au multiplicat de peste cinci ori în ultimii zece ani.